Samsung – bolaget som är ett land 

Samsung är bolaget man skulle kunna skriva en bok om, vilket också många har gjort. Det började som ett litet handelsbolag 1938 men har idag fler verksamhetsgrenar än något annat företag. Bara Samsungs vinst är cirka 20 procent av hemlandet Sydkoreas BNP. 

Samsung startade som ett litet handelsbolag i Sydkorea 1938. Under de kommande tre årtiondena växte dock Samsung explosionsartat och då inte bara mätt i omsättning utan även i olika verksamheter. Idag tillverkar bolaget allt från bilar till fartyg och vapen, mobiltelefoner och tv apparater till skrivare och vinsten står för en femtedel av Sydkoreas bruttonationalprodukt.

Samsung electronics 

Samsungs elektronikverksamhet ligger i bolaget Samsung electronics, världens näst största it-bolag. Precis som med allt Samsung gör försöker man erbjuda en produkt för alla tänkbara målgrupper och ändamål. Bolagets skrivarutbud är inget undantag. Hör finns allt från enkla, billiga hemskrivare till enormt avancerade tryckeriskrivare. Eftersom Samsung inte är börsnoterat är inte bolagets viktigaste mål att få så hög vinst som möjligt. Man investerar därför stora pengar i olika sociala projekt hemma i Sydkorea och satsar stora resurser på att minska bolagets miljöpåverkan.