Canon eller Kiyanon Kabushiki Gaisha

 Säger vi Kiyanon Kabushiki Gaisha så är det väldigt få som vet vad det är. Men Canon, som bolaget också heter, är ett av Japans tio största och världsomspännande. Canon har också starka svenska kopplingar.

Det som blev Canon startades 1933 av tre vänner och släktingar som ville utveckla kvalitetskameror. Först gjorde man kopior men snabbt kom man på egna uppfinningar som variabel förstoring. Canon har alltid varit ett innovationsdrivet företag. Bland annat var den första bläckstråleskrivaren från Canon.

Bolaget har alltid satsat mycket resurser på produktutveckling och innovationer. Den kunskap man byggt upp inom optik används väldigt handfast i Canons skrivare och scanners som ofta används av professionella fotografer och mediahus.

Canon och Sverige 

Canon har alltid satsat på en bred kundbas och har produkter för allt från glada amatörer till proffs och industri, oavsett om det handlar om kameror och objektiv eller skrivare.

Canon har en omfattande verksamhet i Sverige, bland annat finns det Canonhus i Göteborg och Solna. År 2015 blev det svenska säkerhetskamerabolaget Axis en del av Canon.