Brother – en av de äldsta

Redan 1908 grundades Brother som snabbt gjorde sig ett namn med billiga men ändå högkvalitativa symaskiner. Brother har i modern tid gjort sig kända för faxar, skrivmaskiner och stora skrivare. 

Japanska Brother bildades redan 1908 och firar därmed 110-årsjubileum nästa år. Först tillverkade bolaget symaskiner och exporterade dem över stora delar av världen vid 1960-talets början. Brothers symaskiner var och är kända för att hålla ett bra pris men ändå hög kvalitet.

Brother blev vid den här tiden gigantiska genom massproduktion av skrivmaskiner och faxar.

Brother idag 

Idag är det väl knappt någon som har vare sig en elektronisk skrivmaskin eller en fax. Brother har dock, förutom att vara en av världens största symaskinsproducenter, även en omfattande produktion av skrivare. I början av 1970-talet lanserade man sin första matrisskrivare och man har sedan fortsatt lansera olika typer och modeller. Just nu arbetar man mycket med skrivare som klarar stora format.

En rolig anekdot är att japanska Brother sponsrade fotbollsklubben Manchester City mellan 1987 och 1999, vilket är ett av de längsta sponsorsamarbetena i brittisk fotbollshistoria.